Vastuullisuus

Miksi pyrimme toimimaan vastuullisesti?

Me Kudosteella rakastamme luontoa ja kaikki meillä liikkuvat ulkona sekä luonnossa lähes päivittäin. Luonto on meille tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme ja mielestämme se ansaitsee kaiken sen arvostuksen, jonka voimme sille antaa.

Toimimme vastuullisesti, luontoa kunnioittaen kaikilla niillä tavoilla, jotka ovat kestäviä. Emme usko viherpesuun, emmekä mihinkään lyhytkatseiseen tapaan tehdä toiminnasta kestävämpää kuin se oikeasti on. Uskomme, että kestävästi vastuullinen liiketoiminta on samalla myös kaikkein kannattavinta ja pitkäkestoisinta liiketoimintaa. Vastuullisuus ja kannattava liiketoiminta kulkevat käsi kädessä, mikä tekee vastuullisuudesta samalla mielestämme ainoan järkevän tavan tehdä liiketoimintaa.

Kestävä kehitys

Kestävä kehitys on meillä Kudosteella jatkuvaa muutosta, joka huomioi tulevat sukupolvet ja parantaa heidän mahdollisuuksia elää hyvää elämää, yhdessä puhtaan ja monipuolisen luonnon kanssa. Mielestämme ympäristö ja ihminen ovat erottamaton osa toisiaan. Mikäli aiheutamme vahinkoa luonnolle, aiheutamme sitä myös itsellemme. Otamme tämän huomioon päätöksenteossa ja kaikessa toiminnassamme.

Uskomme, että neulomalla kestävän kehityksen materiaaleilla ja tuotteilla, annat samalla lahjan tuleville sukupolville. Itse tehdyt tuotteet sisältävät rakkautta ja niitä vaalitaan sekä hoidetaan merkittävästi paremmin kuin sarjatuotettuja tusinatuotteita. Neulomalla et vain luo parempaa tulevaisuutta jälkipolville, vaan luot maailmaan myös rakkautta. Siinä me Kudosteella autamme sinua ilolla.

Vihreä jalanjälki

Vihreä jalanjälki tarkoittaa meille koko toimintamme aiheuttamaa kuormitusta luonnolle. Pyrimme minimoimaan luonnon kuormittamisen koko tuotteen elinkaaren ajaksi, langan valmistuksesta siitä valmistettavan tuotteen elinkaaren loppuun.

Vihreän jalanjäljen pienentämiseen ei mielestämme ole mitään yksittäistä hopealuotia, joka kääntää kaiken paremmaksi. Sen sijaan keskitymme vaikuttamaan siihen samaan aikaan monilla pienillä yksityiskohdilla, jotka yhdessä pienentävät koko toimintamme hiilijalanjälkeä ja tekevät toiminnastamme muutenkin luonnon kannalta kestävämpää. Kannustamme myös asiakkaitamme vastaavanlaiseen toimintaan.

Kaupallinen vastuullisuus

Kaupallinen vastuullisuus tarkoittaa mielestämme liiketoimintaa, joka on sekä kannattavaa että luontoa kunnioittavaa. Kyseessä on kokonaisuus, jonka lopputulos muodostuu koko toiminnasta. Koska kyseessä on laaja kokonaisuus, kerromme tässä vain muutamia esimerkkejä siitä miten kaupallinen vastuullisuus näkyy toiminnassamme.

Toimitusketju muodostaa näkyvän osan hiilijalanjäljestämme. Pyrimme vähentämään kaiken logistiikan määrää. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ostamaan tuotteita mahdollisimman läheltä ja kaukaa ostaessamme suosimme mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia kuljetusmuotoja. Lähetysten pakkausmateriaaleissa käytämme uusiutuvia materiaaleja

Mielestämme kaikki ansaitsevat reilut työolot. Panostamme tähän sekä omassa toiminnassamme että teemme yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, joiden osalta meillä on riittävä luottamus siihen, että he kohtelevat työntekijöitään reilusti.

Miten valvomme?

Valitettavasti olemme pieni yritys, eikä meillä ole toistaiseksi juurikaan mahdollisuutta vierailla itse paikan päällä tarkastamassa kumppaniemme toimintaa. Teemme kuitenkin kaiken mahdollisen sen eteen, että käyttämämme tieto on oikeaa ja luotettavaa. Käytämme mahdollisuuksien mukaan paikallisia riippumattomia kontakteja asioiden tarkistamiseen.

Mikäli kontrollistamme huolimatta tietoomme tulee, että jokin kumppaneistamme ei täytäkään vaatimuksiamme, eikä kehotuksistamme huolimatta korjaa tilannetta, lopetamme yhteistyön välittömästi.

Maksutavat