Palautuskäytäntö

Kudoste – palautuskäytäntö

Oleellinen osa koko liiketoimintaamme on vastuullisuus ja kestävä kehitys sekä asiakkaidemme saaman hyödyn kasvattaminen. Jokaisen tilauksen palauttaminen aiheuttaa päästöjä ja lisää kustannuksia. Koska tavoitteemme on säästää luonnonvaroja sekä tuottaa jokaiselle asiakkaalle mahdollisimman paljon lisäarvoa, teemme parhaamme, jotta palautusten määrä voidaan pitää mahdollisimman pienenä. Yksi oleellinen osa tätä kokonaisuutta on palautuskäytäntö, joka suosii asiakkaita, jotka toimivat vastuullisesti ja harkiten. Kannustammekin kaikkia asiakkaitamme tekemään järkeviä ja harkittuja ostopäätöksiä.

Palautusaika

Verkkokaupan kuluttaja-asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Vaihto- ja palautusoikeus koskee verkkokaupan kautta ostettuja ja myyntikuntoisia, alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä tuotteita. Yritysasiakkailla ei ole vastaavaa vaihto- ja palautusoikeutta.

Sinulla on 14 päivän palautusoikeus, joka lasketaan siitä hetkestä, kun vastaanotat ostamasi tuotteet. Emme hyväksy 14 päivän jälkeen tehtäviä palautuksia. 

Palautuskulut

Sinä vastaat itse kaikista palautuksesta aiheutuvista kuluista sekä palautuksen käsittelymaksusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että vastaat itse palautuslähetyksen pakkauskuluista ja maksat itse palautuksen toimituskulut lähettäessäsi paketin. Vastaat myös palautuksesta Kudosteelle aiheutuneista käsittelykuluista, jotka aiheutuvat palautuvien tuotteiden vastaanotosta, palautuksen käsittelystä ja niiden saattamisesta jälleen myyntikuntoon. Käsittelymaksu on 5,90 € jonka vähennämme automaattisesti sinulle palautettavasta summasta.

Noutamatta jäänyt ja kuljetusyhtiön kautta Kudosteelle automaattisesti palautunut tilaus katsotaan peruuntuneeksi, kun paketti saapuu Kudosteelle. Veloitamme samat palautuskulut ja käsittelymaksun myös noutamatta jätetyistä tilauksista. Mikäli alkuperäinen tilaus on ollut toimituskuluvapaa, veloitamme myös siinä tapauksessa palautuksesta aiheutuneen kulun, joka on verkkokaupan asiakkailta veloitettavan toimitushinnaston ja asiakkaan alkuperäisen valinnan mukaisen toimitustavan toimitusmaksu.

Palautusohjeet

Voit palauttaa ainoastaan kerralla koko tilauksesi, emme hyväksy osapalautuksia. Et siis voi palauttaa vain yhtä tai muutamaa tuotetta ostamastasi tilauksesta, tai kaikkia tuotteita kahdessa eri erässä, vaan sinun tulee palauttaa kaikki yhdellä tilauksella ostamasi tuotteet yhdellä kertaa ja yhdessä toimituksessa.

Palautuksen voit tehdä Kudosteen verkkosivuiltamme palautushetkellä löytyvään palautusosoitteeseen. Sinun tulee aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme ennen tilauksen palautusta ja lähettää Kudosteen verkkosivuilta löytyvä palautuslomake täytettynä sähköpostilla Kudosteen verkkosivuilta löytyvään asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen. Palautettavat tuotteet voit lähettää saatuasi vastauksen asiakaspalvelusta, jossa kerrotaan, että palautusilmoitus on vastaanotettu ja hyväksytty.

Emme hyväksy palautuksia, joista et ole ollut yhteydessä asiakaspalveluumme ennen palautusta.

Hyväksytyn palautusilmoituksen jälkeen sinulla on neljätoista (14) vuorokautta aikaa lähettää tilauksen tuotteet takaisin Kudosteelle. Mikäli et lähetä tuotteita takaisin neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksesta, tai kun on kulunut 28 päivää tilauksen vastaanottamisestasi, katsotaan sinun tehneen hankintapäätöksen, eikä Kudoste ole enää velvollinen ottamaan vastaan tilattuja tuotteita eikä palauttamaan sinulle maksuja.

Palautettavien tuotteiden pakkaaminen ja lähettäminen

Pakkaa palautuksesi hyvin ja liitä mukaan maininta siitä, että kyseessä on palautus. Säilytä kuitti lähetyksestäsi, kuitista tulee ilmetä mihin osoitteeseen tilauksen tuotteet on palautettu sekä päivämäärä, jolloin lähetys on jätetty toimitettavaksi. Mikäli sinulla ei ole esittää kuittia, Kudoste ei vastaa mahdollisista toimituksen aikana kadonneista tavaroista, eikä niitä katsota palautetuiksi. Liitä lähetykseen mukaan vähintään seuraavat tiedot:

tilausnumero
nimi
puhelinnumero
sähköpostiosoite
pankkitilinnumero IBAN-muodossa

Emme vastaanota palautuksia, jotka on lähetetty yli 14 vrk kuluttua hyväksytyn palautusilmoituksen lähettämisestä tai 28 päivää tilauksen vastaanottamisesta. Kun palautus on saapunut Kudosteelle, tarkistettu ja hyväksytty, rahat palautetaan ensisijaisesti käyttämällesi maksuvälineelle, tai Kudosteen niin päättäessä, suoraan palautuksen yhteydessä ilmoittamallesi pankkitilille.

Vastaat itse kaikista palautuksesta aiheutuvista pakkaus- ja postituskuluista. Palautuksista veloitamme asiakkaalta palautuskohtaisen käsittelymaksun, joka on 5,90 € ja joka vähennetään asiakkaalle palautettavasta summasta. Kuluttajasuojalain mukaista palautusoikeutta ei ole yrityksen ostamiin tuotteisiin tai ammattikäyttöön ostetuille tuotteille.

Palautettavien tuotteiden kunto

Sinulla on velvollisuus pitää huolta tilaamistasi tavaroista, kunnes olet tehnyt hankintapäätöksen. Hankintapäätös katsotaan syntyneen, mikäli olet ottanut yhdenkin tilaamasi tuotteen käyttöön tai neljätoista (14) päivää on kulunut tilauksen vastaanottamisesta. Mikäli palauttamasi tuotteet ovat viallisia tai eivät enää ole myyntikuntoisia, alkuperäispakkauksissa tai käyttämättömiä, olet velvollinen korvaamaan palautuksen käsittelymaksun lisäksi tuotteiden arvon alenemisen. Palautettujen tuotteiden ollessa käyttökelvottomia, olet velvollinen korvaamaan niiden arvon kokonaisuudessaan. Tällaisissa tilantessa vähennämme palautettavasta summasta käsittelymaksun lisäksi tuotteiden arvon alenemisen.

Tuotteet, joilla ei ole palautusoikeutta

Seuraavilla tuoteryhmillä ei ole palautusoikeutta:
Lehdet, ohjeet ja avatut tai selvästi luetut kirjat
CD:t, DVD:t ja muut vastaavat tallenteet
Lahjakortit
Ladattavat digitaalisessa muodossa myytävät tuotteet